TEMA Vakfı İl Temsilci Yardımcısı Emre Bostanoğlu,okulumuz 4/B sınıfı öğrencilerine Geri Dönüşümün İklim Değişikliğine etkileri hakkında eğitim verdi. Sınıf öğretmenimiz, Tülin Arslanpınar’ın kuruculuğunu yaptığı Recycle with STEAM(STEAM ile Geri Dönüşüm)eTwinning projesiyle eğitim ilişkilendirildi. Öğrencilerimiz, iklim değişikliği ile geri dönüşüm hakkında bilinçlendiler.
2021-2022 Eğitim,Öğretim Yılında Koordinatör Olarak Yürüttüğümüz eTwinning Projelerimiz
Koordinatörü olduğumuz Math With Fun and Games eTwinning Avrupa Projesi Projede 2 Polonyalı,2 Romanyalı,8 Türk ortakla toplam 12 ortakla çalıştık.Projemizde 7-11 öğrenci yaş grubu ile çalıştık. İlkokul matematik dersi öğrencilerin yaşı gereği somuttan soyuta eğitim prensibini gerektirir. Günümüzdeki teknolojik gelişmeler öğretmenlere bu anlamda büyük imkanlar sunmaktadır. Bu projede özellikle GeoGebra ,Phet, mathigo gibi uygulamalar ile mobil uygulamalar ve web2 araçlarını ilkokul matematik eğitiminde aktif olarak kullandık.öğretmenlere, Öğrencilere karmaşık gelen soyut matematiksel kavramları somut hale getirdik .Uygulamaları,araçları tanıttık, ders işlenişlerinde aktif olarak kullandık.Öğretmenler arasında uygulamalar ve araçlarla ilgili bilgi birikimleri paylaşıldı.Ayrıca eğlenceli etkinliklerle de matematik ders konularının eğlenerek daha kolay ve kalıcı hale geldi.
Koordinatörü olduğumuz; Computational Algorithmic Thinking-CAT eTwinning Avrupa Projesi Projemiz bir kodlama projesidir. 36 ulusal ve uluslararası proje Öğretmen ve 136 öğrenci ile çalıştık. Ortaklarımız Arnavutluk, Bulgaristan, Yunanistan, İtalya, Litvanya, Moldova, Polonya, Gürcistan, Romanya, Kuzey Makedonya, Portekiz, Bulgaristan ve Türkiye’dir. Projemiz ile algoritmik düşünme becerilerini geliştirmeyi hedefledik. Bizim aktivitelerimiz; Problem çözme, öğrenme ve düşünmeyi temel alan bu proje ile; diş fırçalama algortiması,ikili hulo hop ile kodlama, insan-robotla kodlama, kirigami ile kar tanesi, origami ile uzay aracını adım adım kodlayarak yaptık. QR kod oluşturma, legolarla algoritmik yapılar oluşturma, geleneksel çocuk oyunlarının algortimasını oluşturma çalışmaları yaptık. Projedeki nihai ürünlerimiz, algoritmik düşünme tabanlı öğrenme senaryoları e-kitabı, ortak şarkımız, takvimimiz, piksel kodlama ile harflerden oluşturduğumuz proje ismimizdir.
Koordinatörü olduğumuz; NATURE-BASED CITY WITH STEAM OF GREEN HEARTS eTwinning Avrupa Projesi Projemiz 12 öğretmen ve 53 öğrenci ile çalıştığımız bir STEAM projesidir. Proje çalışmalarımızda çevre sorunları olarak su direnci,hava kirliliği,iklim direnci,yeşil alan yönetimi,kıyı erozyonu konularını ele aldık. Amacımız,bu çevre sorunlarına karşı yaşanabilir ve sürdürebilir şehir tasarlayarak öğrencilerimizde,öğretmenlerimizde,velilerimizde farkındalık yaratmaktı. Bu amaçla projemizi başlattık ve uyguladık.
Bin Kelimeye Değer Tablolar eTwinning projesi okul panomuzdur.
PAINTINGS WORTH A THOUSAND WORDS (BİN KELİMEYE DEĞER TABLOLAR PROJESİ)
7 Türkiye’den, 5 Yunanistan, 7 Polonya,1 Hirvatistan,1 Arnavutluk ,1 Gürcistan,1 Romanya ve 1
Arnavutluk’tan birçok öğrenci ve öğretmenlerimizce kurulan projede her ay farklı ünlü tablo ve
ressam öğrencilere tanıtılacak;çeşitli etkinliklerle öğrenmeler sağlanacaktır.Okulumuz 3/B Sınıfı
Tülin ARSLANPINAR’ın yürüttüğü projenin yaygınlaştırma hedefi kapsamında her ay panolarımız
güncellencektir.
PROJE HAKKINDA
Projemiz ESEP eTwinning platformunda Kasım 2022 de başladı Mayıs 2023 e kadar devam edecektir.
Bu proje, sanat projesidir
Öğrencinin merkezde olacağı projemizde dünyanın en ünlü 5 tablosundan yola çıkarak etkinlikler
oluşturacağız. Avrupa vatandaşlığı için eğlenceli ve etkileşimli aktif eğitimi teşvik etmeyi amaçlıyoruz.
Çeşitli faaliyetlerde her zaman farklılıklara saygı, eşitlik ve işbirliğine odaklanacağız. BİT kullanımını ve
eleştirel düşünmeyi teşvik etmek için birden fazla beceri geliştireceğiz. Öğrencilerimiz bu proje ile
resim alanında güncel kalacaklardır.
H.E.A.L. eTwinning Avrupa Projesi
Okulumuz Sınıf Öğretmeni Tülin ARSLANPINAR ’ın kurucu olduğu H.E.A.L. eTwinning Projesi ile ilgili okulumuzda yapılan çalışmalar ve etkinlikler ile ilgili bilgiler aşağıda paylaşılmıştır.
Projede 7-8 yaş grubu,toplam 18 öğrenciyle çalışılmıştır.Projemiz bir sağlık konulu Avrupa eTwinning projesidir.
Projemizde Türkiye,İtalya,İspanya,Yunanistan,Romanya,Portekiz ve Arnavutluk ülkelerinden 21 öğretmenle birlikte çalışılmıştır.
H.E.A.L.((Health, Education, Active, Lifestyle with Hybrid Learning)
(Sağlık, Eğitim, Aktif, Hibrit Öğrenme ile Yaşam Tarzı)
Projemiz ile covid 19 salgınından olumsuz etkilenen öğrencilerimizi yeniden eğitime adapte etmeyi hedefledik.Hibrit öğrenme yöntemi ile bir iyileştirme yaratmak istedik. Öğrencilerimizi,salgın sürecinde korona virüse karşı korunmada etkili olan sağlıklı beslenme, kişisel temizlik, aktif yaşam,sosyal mesafe,maske ve aşı gibi konuları eğlenceli aktivitelerle bilinçlendirdik ve farkındalık yarattık.
Projenin Hedefleri