https://www.sabah.com.tr/yazarlar/gursoy/2024/01/31/kuresel-egitim-odulu
Sınıf öğretmenimiz Tülin Arslanpınar’ın 2023-2024 eğitim,öğretim yılında yürütmüş olduğu Recycle with STEAM eTwinning projesi ulusal basında haber yapıldı.Sabah Gazetesi,Eğitim Yazarı Sait Gürsoy, bilgi ve iletişim teknolojilerinin eğitimde ne kadar önemli olduğuna ve öğretmenimizin küresel eğitim ödülü röportajına dair köşe yazısında öğretmenimizin yürüttüğü Recycle with STEAM projesine de (https://www.sabah.com.tr/yazarlar/gursoy/2024/01/31/kuresel-egitim-odulu), pressreader’de (https://www.pressreader.com/turkey/sabah/20240131/281779929011391), özel instagram hesabında (https://www.instagram.com/p/C3A3lQwt6kyl7xCcUwV4dRMX6IUm-3EtrYLRZs0/), ÖĞRETMENKAFE’de (https://ogretmencafe.com/kuresel-egitim-odulu-sait-gursoy-egitimde-cigir-acan-liderlik/amp/) yer vermiştir.
2023-2024 eğitim, öğretim yılında Recycle with STEAM eTwinning Avrupa Projesinin kuruculuğu sınıf öğretmenimiz Tülin Arslanpınar tarafından yapılmaktadır.
Çevre kirliliği, bugün dünyanın karşı karşıya olduğu en büyük zorluklardan biridir. Sanayi devriminden bu yana hızla artan çevre kirliliği, doğaya onarılamaz zararlar vermiştir. Çevre kirliliğinin nedenleri, etkileri ve çözümleri vardır.
Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2016 verilerine göre ülkemizde günlük kişi başına ortalama 1.17 kg katı atık oluşuyor. Bu oranlar ülkeye göre değişse de dünya çapında düşünüldüğünde ortaya kesin olarak hesaplanması güç bir rakam çıkıyor. Çevre kirliliğinin sebeplerinden biri olan evsel ve ticari atıkların geri dönüşümü konusu ise son yıllarda sıklıkla gündemde yerini almaktadır.
Öğretmenimiz ,atıkların dünyaya olumsuz etkilerini azaltmak için, Recycle with STEAM eTwinning Avrupa projesi etkinlikleriyle öğrencileri geri kazanım, geri dönüşüm konularında bilinçlendirmeyi hedeflemiştir.
Proje panosu, her ay projede yapılacak etkinliklerle güncellenmektedir. Böylece proje etkinlikleri, okuldaki diğer sınıflar tarafından da takip edilmiş, birçok sınıfta benzer etkinlikler yapma fikri oluşmuştur. Proje etkinlikleri okul geneline yayılmıştır.
Okulumuz sınıf öğretmeni Tülin Arslanpınar,07-09 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilen 3.Uluslararası Projeden Uygulamaya Eğitim Sempozyumu’nda(UPUES) Nature-Based City with STEAM of Green Hearts e Twinning Avrupa projesini tanıttı.Proje, uluslarası platforma örnek proje olarak kaydedildi.
2022-2023 eğitim , öğretim yılında okulumuz sınıf öğretmeni Tülin Arslanpınar tarafından ‘’Paintings worth a thousand words’’ adlı bir Avrupa eTwinning projesi yürütüldü.Proje bir sanat projesidir.
Projede 7 farfklı ülkeden,28 ortak okulla birlikte çalışıldı.Öğrenciler,proje sürecinde7 farklı ülkenin her ay farklı bir ressamını ve tablolarını çeşitli pedagojik yaklaşımlar, web araçları ve tekniklerle öğrendiler. Proje ortakları birlikte ortak şarkı söylediler, akrostiş şiir yazdılar, Kandinsky motifleri içeren ilkbahar ortak resim yaptılar. Kandinsky motifleri temalı ortak defile hazırlayıp sundular. İşbirlikçi ortak yaşayan tablolar sunumu hazırladılar. Öğrenciler sadece dünyanın en ünlü tablo ve ressamları konularında bilgilenmedi proje yabancı dil, kişisel gelişim, bilgisayar teknolojileri, yabancı kültürler, kendini ifade, yeteneklerinin farkına varma gibi pek çok alanda pozitif bir ilerlemeye neden oldu.
Projenin en önemli sonucu; öğrencilerin hem kendi ülkesinin hem de ülkelerin sanatsal değerlerini yaygınlaştırmada çok etkili olduğu konusunda yeterince bilinçlenmeleridir.
********************************************************************************************************
Okulumuz sınıf öğretmeni Tülin ARSLANPINAR koordinatör olarak yürüttüğü H.E.A.L.(Health, Education, Active, Lifestyle with Hybrid Learning)
(Hibrit Öğrenme ile Sağlık, Eğitim, Aktif, Yaşam Tarzı) eTwinning Avrupa projesinin tanıtım videosu Anadolu Ajansı,Dailymotiion ve Microsoft sitelerinde yayımlanmıştır.
NEWS OF HEAL PROJECT